Aangepaste richtlijnen RIVM

Beste ouder(s), verzorger(s),                                                                                                  Eindhoven, 8 maart 2020

We zijn nu ruim een week verder na de eerste besmetting met het Coronavirus in Nederland. Afgelopen vrijdag heeft het RIVM een nieuwe aanwijzing voor inwoners in Noord-Brabant gecommuniceerd en adviseren zij voor inwoners van Noord- Brabant om bij verkoudheid, hoesten en/ of koorts de sociale contacten te beperken en dus zo veel mogelijk thuis te blijven.

Dit advies geldt gedurende de steekproef die op dit moment in Brabant wordt gehouden. Wij volgen het advies van RIVM.
Tot ander bericht geldt het volgende:

– Kinderen met verkoudheid, hoesten en/of koorts blijven thuis;
– Pas als de klachten 24 uur weg zijn, kan uw zoon of dochter weer naar school komen;
– Meld uw kind via de gebruikelijke weg ziek (telefonisch of via de schoolapp) en geef daarbij aan of het een ziekmelding wegens de aangepaste RIVM-maatregel is of een normale ziekmelding;
– Kinderen die niet ziek zijn, kunnen gewoon naar school komen;
– Er is geen aanleiding om de school te sluiten;
– Belangrijkste andere maatregel om verspreiding van het virus te voorkomen zijn: regelmatig handen wassen met water en zeep, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken.

Mocht het ons niet lukken om vervanging te organiseren voor groepen vanwege afwezigheid van teamleden door de nieuwe richtlijnen, laten wij dit de avond ervoor weten en vragen wij u uw kind thuis te houden. We gaan ons uiterste best doen om dit te beperken.

Wij wensen iedereen die zich niet lekker voelt een voorspoedig herstel en hopen dat we weer snel terug kunnen naar normale omstandigheden. Mochten er veranderingen zijn, dan informeren wij u direct.