Bureau Jong – Helpt kinderen bij scheiding

Een scheiding is voor de meeste ouders, maar zeker voor hun kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Ook na een aantal maanden of jaren heeft het vaak nog invloed op het dagelijks leven van zowel de ouders alsook de kinderen.

Wij zijn Ans en Susanne van Bureau Jong.
Bureau Jong gaat op basisschool ’t Slingertouw starten met groepsbegeleiding aan kinderen van gescheiden ouders. Alle kinderen vanaf 6 jaar (groep 3) waarvan de ouders gescheiden zijn, mogen hieraan deelnemen. Het maakt niet uit hoe lang de scheiding geleden is.
Wij bieden een plek waar door middel van creatieve activiteiten het thema scheiding aan bod komt. Dit doen we door gebruik van theater, muziek, spellen, tekenen en schrijven. We komen 7 weken achter elkaar met een groepje van ongeveer 8 kinderen samen, elke week een uur.
Kinderen krijgen de mogelijkheid om hun emoties, gedachten en gevoelens te uiten rondom de meegemaakte scheiding en wat de impact is op hun dagelijks leven. We zullen met elkaar bekijken waar ze tegenaan lopen en hoe ze dit in hun thuissituatie bespreekbaar kunnen maken.
Door het delen van hun situatie met lotgenootjes, zullen ze zich minder alleen voelen staan en merken dat het oplucht om over de scheiding te praten. Hierdoor komen ze beter in hun vel te zitten. Dat is positief voor het kind in de thuissituatie, maar ook op school.
De groepsbijeenkomsten vinden tijdens schooltijd plaats, op school.

We hebben van beide gezaghebbende ouders schriftelijk toestemming nodig om te kunnen starten. Dit kan geheel digitaal gedaan worden, via onze website.

Meld je kind(eren) aan voor dit kosteloos aanbod!

Enkele ervaringen van kinderen en hun ouders:
Kiki (8 jaar): ‘Ik vind het zo fijn dat ik nu weet dat ik niet de enige ben die het soms moeilijk heeft met de scheiding’.
Jouk (11 jaar): ‘Ik weet nu dat ik geen kant hoef te kiezen en dat ik het ook mag zeggen als ik het ergens niet mee eens ben. Ik ben daardoor zelfverzekerder geworden.’
Ouder van dochter van 7: ‘Mijn dochter is thuis meer vragen gaan stellen over de scheiding. Ook over zaken waarvan ik dacht dat ze daar niet meer mee bezig was. Ze ging met veel plezier naar de groep.’

Kijk op onze website: www.bureaujong.nl voor meer informatie over de groepsbijeenkomsten

Tot ziens!