E-waste race op Waterrijk: kom maar op met elektronisch afval!

Komende weken zullen er op locatie Waterrijk een aantal containers komen te staan waarin we e-waste (oftewel: elektronisch afval) gaan verzamelen.

We doen dat omdat we het belangrijk vinden om een steentje bij te dragen aan het milieu. Elektronisch afval kan namelijk vaak goed gerecycled worden en in veel gezinnen is er wel wat e-waste te vinden:

– oude mobieltjes
– kapot toetsenbord
– een defecte krultang

Zo zijn er nog veel en veel meer voorbeelden te noemen. Onze groep 7d zal alle spullen voordat ze in de containers gaan registreren. We doen namelijk mee aan een e-waste race: een wedstrijd dus waarin we proberen zo veel mogelijk e-waste te verzamelen. Aanstaande donderdag zal groep 7d eerst een introductieles krijgen waarin het belang van recyclen wordt uitgelegd. Vervolgens gaan we dus verzamelen. Alle kinderen uit groep 7d krijgen dan, naast de rol van verzamelaar, ook een bepaalde rol: promotor, verslaggever, manager!

Helpen jullie ons en het milieu ook een handje?

Inleveren kan vanaf volgende week op een centrale plek op school, naast het lokaal van groep 7d, waar ook de containers zullen komen te staan.