Een kleine update voor de herfstvakantie!

Beste ouder(s) en verzorger(s),

Nog een week en de herfstvakantie staat voor de deur. Voor uw zoon of dochter, twee weken genieten van de herfst. De eerste periode is voorbij gevlogen. Zo zijn we natuurlijk opnieuw gestart in onze oude vertrouwde locatie Waterrijk. Wat is het van binnen mooi geworden en wat is de omgeving de afgelopen 2 jaar veranderd!
De gesprekken om de buitenspeelplaats in te richten lopen, het budget is bekend en samen met Korein zijn we de nieuwe indeling aan het tekenen. Wanneer we de eerste schets hebben zullen we deze met de kinderen bespreken en zijn we natuurlijk nieuwsgierig wat zij ervan vinden.
In de herfstvakantie wordt er aan de zoef en zoefstrook een kleine correctie uitgevoerd waardoor we denken dat het in de toekomst veiliger is voor de kinderen. Tevens een paar kleine aanpassingen in het gebouw naar aanleiding van de ervaringen die we de afgelopen periode hebben opgedaan.

Na de vakantie hebben de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 een eigen Chromebook ontvangen. Een Chromebook voor op school, helaas mogen ze er thuis nog geen gebruik van maken! Natuurlijk maken de leerlingen de verwerking van onze lesstof nog steeds digitaal, nu op de Chromebook maar nog steeds met Snappet. Maar er zijn zoveel meer mooie voorbeelden te zien. Componeren met de computer (muziek), een Jeugdjournaal even individueel terug kunnen kijken, informatie voor het 3O onderwijs opzoeken en verwerken, schaakles krijgen via de computer en zoveel meer zien we gebeuren. Alle kinderen vanaf groep 6 kunnen nu ook deelnemen aan een digitale typecursus! Natuurlijk hebben we het intern en met de kinderen over schermtijd. We blijven schrijven, tekenen, knutselen, techniek en alle andere activiteiten uitvoeren. De computers gebruiken wij niet voor schietspelletjes (Fortnite) op school. Tevens gebruiken we bv Youtube wanneer het zinvol is. En ja, soms hebben de kinderen vrije tijd, maar samen zijn we steeds in gesprek hoe we de kansen van ICT steeds op de goede manier in kunnen zetten. Wanneer leerlingen de computer gebruiken zoals we dat niet met elkaar hebben afgesproken kunnen we het account tijdelijk uitschakelen (en dat doen we dan ook…) Gelukkig merken we dat de leerlingen erg verantwoord met de apparaten en het internet omgaan. We hebben hier goede gesprekken over met elkaar, een mooie manier om onze kinderen ook op te voeden tot digitale wereldburgers.

Zoals we eerder hebben gemeld, de leerlingen hebben twee weken vrij.
Wij gaan eerst een week met bijna iedereen op studiereis. Bijna iedereen, sommige collega’s zijn helaas niet in de mogelijkheid om mee te gaan. Maar… we gaan met 65 collega’s! We gaan onze Engelse vaardigheden verder verdiepen en we gaan werken aan een thema dat volledig in het Engels wordt uitgevoerd aan het einde van het schooljaar. Verder gaan we scholen bezoeken, hebben we een citytrip door Canterbury, gaan we naar Londen met zijn allen en spreken we met zijn allen zoveel mogelijk Engels zodat we onze leerlingen steeds beter Engels kunnen leren!

De plusklas is weer opgestart, het Lab begint weer op volle toeren te draaien, meneer Ger geeft rekenles aan kinderen die het liever in de praktijk leren, het Lego team is zich druk aan het voorbereiden op de grote wedstrijd, de muzieklessen draaien op volle toeren, de zorg voor de leerlingen die net iets extra’s nodig hebben is weer op volle toeren aan het draaien, de taalklasjes zijn gestart zodat we ook de internationals meteen een taalbad kunnen geven, het open podium wordt op beide locaties gestart of is al gestart, momenteel zijn we druk bezig met de kinderboekenweek, onze vakleerkracht gym geeft de lessen in het Engels en last but not least, ik zie zoveel kinderen met plezier naar school toe komen en in de les zitten!

Wij wensen iedereen alvast een hele fijne vakantie,
Wij gaan eerst studeren en daarna genieten we een week van de herfst!