Een nieuwe uitdaging…

 

7-1

Beste ouder(s)/ verzorger(s) en leerlingen van ’t Slingertouw,

Vandaag heb ik met pijn in het hart en met kriebels in de buik aan mijn collega’s laten weten dat ik per 1 maart een nieuwe uitdaging heb gevonden.

Pijn in het hart omdat ik met zoveel plezier op ’t Slingertouw werk. Professionele en gezellige collega’s, hardwerkende en lieve kinderen en betrokken ouders. Die maken het afscheid moeilijk. Ik kijk met plezier terug op de afgelopen 8 jaar. 

Ik weet de eerste dag op locatie Grasland nog als de dag van gisteren, 8 jaar geleden. Op het plein de kinderen ontvangen die je netjes groeten en vriendelijk vragen of ik de nieuwe directeur ben. “Dat ben ik”, antwoordde ik met een trots gevoel. 

Samen aan de weg timmeren en al snel kwam de eerste uitdaging op ons pad. Basisschool ‘de Libelle’ kon niet zelfstandig starten in het pand op locatie Waterrijk.

Er volgde een proces van wikken en wegen, samen met de MR, over wat goed voor de kinderen zal zijn. Een moeilijk proces waarin  ingrijpende keuzes gemaakt moesten worden. De MR heb ik als een prettige sparringspartner leren kennen, ik gun iedere school zo’n MR! Nooit veranderd in de afgelopen jaren: samen in gesprek over hoe we ons onderwijs alleen maar mooier kunnen maken. 

Een tweede Slingertouw werd er gestart in de wijk ‘Waterrijk’. Ook de groepen 7 & 8 krijgen les op deze locatie. De leerlingen zijn er snel aan gewend, de ouders van de leerlingen uit de groepen 7 & 8 noemen het al snel de eerste stap naar zelfstandigheid. Zelf genieten we enorm van het gebouw en de kansen die het ons biedt om ons onderwijs verder te ontwikkelen.

Het onderwijs ontwikkelt zich in snel tempo. Dat is het mooiste van directeur zijn op deze school: Samen kijken we wat het beste is voor de kinderen en samen de plannen opstellen die door de leerkracht worden uitgevoerd. We laten al vrij snel de toetsen los in de groepen 1 en 2 (was toentertijd nog niet zo’n gespreksonderwerp in de media…), we starten met digitaliseren, we spreken steeds meer de verschillende talenten van de kinderen aan, het muziekonderwijs krijgt weer samen met 040muziek een prominente plek in ons programma, het ontdekken van talenten in ons L@b4makers waarbij de kinderen leren programmeren en met een 3d-printer werken maar ook leren zagen en solderen.

Even terug naar het gebouw Waterrijk. Het gaat lekken… blijkbaar zijn de lekkages niet makkelijk op te lossen, samen met de gemeente en bestuur gaan we voor een duurzame oplossing. Ook in dit proces weer een grote positieve rol vanuit de MR. Consequenties zijn aanzienlijk, we plannen een jaar uit het gebouw, het worden er twee. Inmiddels zijn we weer terug en kunnen we stellen dat de lekkages verholpen zijn. Tevens hebben we het gebouw aan kunnen passen naar onze wensen en genieten we weer van de kansen die het gebouw ons biedt.

De laatste periode zien we de populatie van ’t Slingertouw veranderen. Dit zagen we op tijd aankomen waardoor we alweer een lange periode bezig zijn om ons programma aan te laten sluiten bij alle kinderen die op ’t Slingertouw zitten. (Digitaal)Wereldburgerschap krijgt steeds meer kleur, we laten de leerlingen al vanaf groep 1 met Engels in aanraking komen, we geven de internationals een warm welkom en vangen ze vanaf dag 1 op onze school op.

We hebben de laatste jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt in het aansluiten met onze benadering bij álle kinderen. Zo is er een samenwerking gestart met de externe dienst van de SKPO waardoor we kinderen met leer- of gedragsproblemen steeds beter kunnen helpen. 

Een ouder schreef: “Er is van een goede buurtschool een Brainportschool gemaakt.” Dat is een compliment dat me trots maakt.

Al met al, veel mooie dingen en uitdagende processen, vandaar de pijn in het hart…

Maar waar komt die kriebel dan vandaan?

De kriebel zit in de uitdaging die op mijn pad is gekomen. Vanaf 1 maart ga ik werken bij Prowise, leverancier van digitale schoolborden, digitale software en laptops voor het onderwijs. Van kinds af aan was ICT een van de dingen waar ik veel interesse in had. Daarnaast zijn onderwijs en werken met mensen onderwerpen die mij interesseren. Deze zaken gaan nu bij elkaar komen. Ik kijk ernaar uit om deze nieuwe uitdaging op te gaan pakken!

De komende periode gaat de MR samen met het bestuur in gesprek over hoe de toekomstige organisatie op ’t Slingertouw eruit zal zien. Gelukkig vertrekken de kinderen, de ouders en collega’s niet, wat mij het vertrouwen geeft dat deze prachtige school zichzelf alleen maar op de goede manier doorontwikkelt. 

Natuurlijk houden we u over het komende proces op de hoogte. 

Met vriendelijke groet,

Robert

Delen: