Groene voornemens

10-1

Spilcentrum 't Slingertouw is actief bezig met duurzaamheid. We willen graag binnen 2 jaar een groene vlag halen en zodoende als volwaardige ecoschool bestempeld kunnen worden.
We focussen ons als spilcentrum op ons waterverbruik, onze afvalstromen, de omgeving van de school en communicatie.
Voor de vakantie is het ecoteam (bestaande uit ouders, leerkrachten, Korein medewerkers en KINDEREN) bij elkaar gekomen om plannetjes te maken. We gaan onder andere de volgende dingen doen:

– posters (door kinderen gemaakt) in de toiletten ophangen om bewust te worden van het watergebruik
– ipv google steeds vaker de website van ecosia.org gebruiken (de zoekmachine die bomen plant)
– GFT afval scheiden (eerst in een paar groepen om het uit te proberen)

Ook u als ouder kunt bijdragen aan een duurzamer Slingertouw. Bijvoorbeeld om zo min mogelijk voorverpakte etenswaren mee naar school te geven. Ook proberen we het aantal pakjes en plastic flesjes te verminderen (een drinkbeker is duurzamer).

Samen kunnen we 't Slingertouw beetje voor beetje duurzamer maken! En vooral het goede voorbeeld geven aan onze kinderen.

Alvast dank voor alle medewerking,

Ecoteam Slingertouw