Internationaal kinderfeest (wie wil er hapjes maken?)

Beste ouders,

Dit jaar gaan wij net als vorig jaar met beide locaties het Internationale Kinderfeest vieren. Om naar dit speciale feest toe te werken hebben we in de periode ervoor al allerlei activiteiten op school. Iedere bouw krijgt een continent waar de groepen een land van mogen kiezen. Hier gaan allerlei lessen over gegeven worden. Dit kan in de vorm van aardrijkskunde- en geschiedenislessen, maar ook knutsel- en kooklessen.

Op dinsdag 11 juni vindt er tussen 15 uur en 16.30 uur op drie pleinen rondom locatie Grasland een markt plaats waar we laten zien wat de kinderen in de periode ervoor allemaal gedaan en geleerd hebben. Ieder plein zal in het teken staan van een eigen thema, zo is er een sportplein met demonstraties en workshops van verschillende verenigingen uit de wijk. Ook zal er een Nederlandplein zijn, met oud-Hollandse spellen en Nederlandse muziek. En er is een plein waar optredens gegeven zullen worden. Middels deze optredens proeven kinderen en ouders invloeden van over de hele wereld.

We zouden het heel fijn vinden als we kinderen kunnen laten ''proeven" van andere culturen. Dus we zijn op zoek naar veel mensen die voor dinsdag 11 juni hapjes kunnen maken. Die hapjes gaan we voor een klein bedrag verkopen op de markt, de opbrengst gaat naar een goed doel. De hapjes mogen tussen 14 uur en 14.30 uur afgeleverd worden, u mag het ook ter plekke bereiden als u dat leuk vindt. U kunt bij de kraam blijven staan om uitleg te geven, dit hoeft uiteraard niet. Schalen mogen na 16.30 uur weer opgehaald worden. Denk eraan dat u uw naam op de kommen/schalen zet.

Zin in?!? Laat je horen: Vul onderstaande lijst in en stuur hem naar: internationaalkinderfeest@gmail.com

Dear parents/caregivers,

This year, just like last year, we are organizing the International Children’s Festival. As a preparation for this, different activities are being organized at school in the period of time preceding the event. Each section/floor of the school will be assigned a continent from which each class will have to choose a country. Afterwards children will receive various lectures and classes about this country. This could be not only geography or history but also cooking classes and creative manual tasks.

On Tuesday, June 11th between 15:00 – 16:30 we will hold an international market on the schoolyard and the playgrounds around the location Grasland, where children will be able to show off all they have learnt and all their work about their assigned country. Each place will have its own theme such as sports with demonstrations and workshops from different sport associations from the neighbourhood. There will also be a Dutch yard, with traditional Dutch games and Dutch music. On the last yard different performances will take place. Their goal is to give the audience a taste of different influences from all the world.

In order to make it a successful event we need some help. We need volunteers who could help out with the following:

We would appreciate if it was possible for the children to literally "taste" other cultures. So we are looking for people who could prepare some snacks/dishes for Tuesday June 11th. We plan to sell them for a symbolic price at one of the squares and the money we collect will be donated to charity. The food can be delivered between 14:00 and 14:30, or you can also have a stand at the market and prepare it 'live' if you wish to. You can stay at your stand and tell people something more about your food, but of course it's not obligatory. All the plates you bring your food on can be collected after 16:30. In that case please remember to put a sticker with your name on the bowl/serving dish.

Interested?

Send it to: internationaalkinderfeest@gmail.com.

Kind regards,

The workgroup.