Kennismakingslessen schaken groot succes

 

4-12

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Op 't Slingertouw proberen we kinderen kennis te laten maken met hun verschillende talenten. Daar waar we ons in de ochtenden richten op goed taal- en rekenonderwijs, werken we in de middagen meer talentgericht. Muziek, theater, techniek, thematisch werken, gym, programmeren, hoekenwerk enz enz. Ook na schooltijd kan dit middels muziek, verschillende taallessen voor jong en oud en sport. 

De afgelopen periode hebben kinderen uit de groepen 5, 6 en 7 in de middagen ook kennis kunnen maken met schaken. Telkens werd een nieuw stuk na een korte uitleg met een spelletje ingeoefend. De kinderen leerden verrassend snel en vrijwel allemaal kunnen ze na drie lessen al met alle stukken spelen. We zien op school dat er volop geschaakt wordt.

We zijn na de herfstvakantie ook gestart met een heuse schoolschaakclub op ’t Slingertouw. Op vrijdagmiddag na schooltijd wordt er een uur geschaakt. Kinderen krijgen elke week les van een professionele trainer, oefenen wat ze geleerd hebben en spelen partijen tegen elkaar.  
 

Hieronder wat informatie voor als je nog interesse hebt. Opgeven kan nog steeds.

Waar: Op school dus ’t Slingertouw, locatie Waterrijk

Voor wie: Voor iedereen van groep 3 t/m 8 die het leuk vindt om te schaken.

Tijd: Vrijdag van 15:00 tot 16:00 (inloop vanaf 14:45)

Aanmelding en info: slingertouwschaakt@gmail.com of 06-13958420
 

Enkele groepen van groep 5 en 6 hebben nog geen kennismakingslessen gevolgd. Natuurlijk gaan we dit nog regelen.

 

 

Delen: