Kinderboekenweek

NIEUWS VAN JULLIE MEDIACOACH / José de waal

KINDERBOEKENWEEK
Door al het mooie weer lijkt er geen einde te komen aan de zomer, maar toch is het alweer bijna tijd voor de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is “En toen?”

In de bibliotheken in Eindhoven en Waalre is er van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober van alles te beleven voor kinderen én hun ouders. Natuurlijk houden we daarbij nog steeds rekening met het corona-virus.
Kijk hier voor leuke boekentips en het volledige programma.

DE DIGITALE VOORLEESTAS
Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk!
Ben je door je eigen prentenboeken heen kijk dan hier voor elke week nieuwe prentenboeken in de Digitale Voorleestas. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

3 goede redenen om voor te lezen

1. Je hebt samen plezier
  2. Je oefent en speelt met taal
  3. Samen ontdek je de wereld

TIPS EN TRICKS VOOR MEERTALIGE GEZINNEN
Speciaal voor jou, als anderstalige ouder met kinderen op een Eindhovense school, hebben we een overzicht gemaakt met praktische tips, voor jou en je kind, om te oefenen met het Nederlands.

Je vindt hierin ook informatie over de Bibliotheek Eindhoven, waar je samen met je kind naartoe kunt komen om te leren, te lezen en om anderen te ontmoeten.
Tenslotte geven we informatie over plekken waar je samen met andere volwassenen de taal kunt oefenen.

Welkom in Eindhoven, welkom in de Bibliotheek Eindhoven!

KINDEREN GRATIS LID VAN DE BIEB!
Wist je al dat kinderen tot 18 jaar gratis lid zijn van de Bibliotheek? Gun je kind de leukste boeken en leg daarmee de basis voor een leven lang lezen en leren met plezier. Er valt een wereld te ontdekken in de bieb!