Nieuws uit het ECO team

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Vorige week is het ecoteam bij de groepen 6 op Grasland langs geweest om een presentatie te geven over ecoschools. Ze hebben verteld wat ecoschools inhoudt en wat zij als team doen om onze school steeds een beetje duurzamer te maken. Zo is er een tekenwedstrijd waar kinderen uit de groepen 6 en 7 een actieposter maken om het water- en papierverbruik terug te dringen.
Ook gaan we starten met het scheiden van GFT afval op onze school en proberen we kinderen duidelijk te maken dat een drinkbeker en broodtrommel beter voor het milieu zijn dan losse flesjes en pakjes.
Het ecoteam zal deze week ook bij de groepen 6 en 7 langsgaan voor hun presentatie!

Ook hebben we op Grasland meegedaan aan de wecycle actie waarbij we meer dan 100 oude elektrische apparaten hebben opgehaald.

In maart is er een soortgelijke actie op Waterrijk. Dan zal groep 7D meedoen met de e-waste race. Ook dan zal elektronisch afval worden verzameld (iedereen mag meehelpen met afval verzamelen uiteraard). Dit wordt gekoppeld aan een educatief lesprogramma. Meer info volgt!

Alles bij elkaar moet dat leiden tot een duurzamere school! Aan het ecoteam zal het zeker niet liggen!