Nirupa schaakkampioen van ‘t Slingertouw!

Nirupa schaakkampioen van ‘t Slingertouw!

Woensdag 30 januari werd er ‘s middags er geschaakt op ’t Slingertouw. Veertig enthousiaste kinderen streden op locatie Waterrijk om de eer en mooie bekers.  Leuk was dat er kinderen van alle leeftijden meededen. Er werden in twee lokalen hele spannende wedstrijden gespeeld. Soms duurden de partijen zelfs zo lang, dat er een echte schaakklok aan te pas moest komen om toch op tijd aan de volgende ronde te kunnen beginnen. Bij het ingaan van de laatste ronde waren er nog drie spelers die alles gewonnen hadden. Alex (groep 5), Ege (groep 6) en Nirupa (groep 7). Alex won in een spannende wedstrijd van Ege, terwijl ook Nirupa haar partij won. Zij eindigde dus gelijk, zodat er nog een beslissingswedstrijd gespeeld moest worden om te bepalen wie uiteindelijk zich een jaar lang schaakkampioen van ’t Slingertouw mag noemen.
Uiteindelijk werd dit Nirupa. Niranjana werd de beste speler van groep 2, Eloise van groep 3, Hugo van groep 4, Alex van groep 5 en Tolga van groep 6.

Maar het was vooral leuk om zoveel kinderen zo enthousiast en serieus achter de borden te zien. Dolf Meijer (die elke vrijdagmiddag schaakles geeft op locatie Waterrijk) was zeer tevreden over wat zijn leerlingen afgelopen tijd hadden geleerd. Maar ook de kinderen die nog niet bij de schaakclub zitten (en soms slechts een enkele kennismakingsles hadden gehad) lieten een heel hoog niveau zien.

Dit beloofd wat voor het komende teamkampioenschap van Eindhoven op 27 februari! Dan zullen kinderen van ’t Slingertouw het opnemen tegen andere scholen in Eindhoven en omgeving. Vindt uw kind het ook leuk om zijn school te vertegenwoordigen in een schaakteam of heeft het interesse om bij de schaakclub op vrijdagmiddag te komen?
Neem dan voor meer informatie contact op via slingertouwschaakt@gmail.com