OPROEP! Schoolbibliotheek

27-8

We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die willen helpen in de bibliotheek van zowel locatie Grasland als Waterrijk.

Al jaren draait de bibliotheek op de vrijwillige hulp van ouders, opa's en oma's en zelfs mensen van buiten de school. We zijn ontzettend blij met deze hulp, want zonder deze hulp kunnen we de bibliotheek niet draaien.

Wat houdt het in?
De bibliotheek is geopend van 8:30 uur tot 10:00 uur en in die tijd komen kinderen van alle klassen naar de bibliotheek toe om boeken in te leveren en te lenen.
Daarbij is de hulp van jullie gewenst. Ze moeten ook geholpen worden bij het uitzoeken van nieuwe boeken. En alle ingeleverde boeken moeten ook weer op de juiste plek in de kasten worden gezet. Een hele klus. Maar we horen altijd terug dat het zo leuk is om met zoveel verschillende kinderen van allerlei leeftijden bezig te zijn. De wens vanuit school is natuurlijk ook om de functie van de bibliotheek te gaan uitbreiden. We willen bijvoorbeeld dit jaar kijken of we ook voorleesmomenten kunnen inroosteren of andere initiatieven die leiden tot het verhogen van het leesplezier bij de kinderen.

Nieuwsgierig geworden?
Neem dan contact op met juf Jill of juf Mirjam van locatie Grasland of Juf Sophie of Juf Esther van locatie Waterrijk. Of maak eens een babbeltje met 1 van onze vrijwilligers. Ze zijn elke dag te vinden in de bibliotheek. Het is ook mogelijk om een ochtendje mee te draaien bij de bibliotheek om te ervaren wat het precies is.
En als je je aanmeldt gaan we natuurlijk kijken hoe we je in kunnen werken. We horen graag van je!