Schaakles in Coronatijd

Elke vrijdag is er schaakclub op ‘t Slingertouw. Tenminste … totdat Corona toesloeg. Toen kon het natuurlijk niet even meer op school. Gelukkig konden de lessen wel online voortgezet worden. Er werden toernooitjes gehouden op internet, er kwamen videolessen met interactieve opgaven en af en toe een les via Zoom. Zo kon iedereen toch op zijn eigen niveau blijven oefenen en spelen. Natuurlijk gaat er niets boven het samen op een echt bord en met echte stukken uitvechten, maar het was leuk om te zien dat veel kinderen op deze manier toch heel actief bleef schaken.
Niet alleen werden er onderlinge online schaaktoernooitjes georganiseerd, ook deden diverse kinderen mee aan andere online toernooien die werden georganiseerd. Niranjana (groep 3) mocht zelfs aan een online NK meedoen en werd daar 2e! Heel knap gedaan!
Het was ook heel fijn dat een groepje kinderen toch nog op school hun officiële schaakdiploma kon halen. Niet bij de normale schaakleraren, maar onder toeziend oog van juf Carlijn. De kinderen waren het zeker nog niet verleerd en slaagden allemaal!
De laatste les vond plaats in het park. Zo konden de kinderen toch in geval even weer lekker samen aan de slag en gezellig met de stukken schuiven. En het was eigenlijk een hele leuke manier om dit bijzondere seizoen zo met elkaar af te ronden!
Na de zomer hopen we natuurlijk weer in school terecht te kunnen. Dus wil uw kind ook bij de schaakclub komen, dan is hij of zij van harte welkom om op vrijdag op locatie Waterrijk te komen schaken.
Voor meer info: 040schaak@gmail.com