School blijft 15 maart open!

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

15 maart is er een landelijke staking in het onderwijs gepland. Wij onderschrijven deze actie! Eerder hebben we gecommuniceerd dat we ons zorgen maken om de onderwijskwaliteit. Deze zorgen ontstaan doordat er simpelweg te weinig leerkrachten zijn. Vervangingen krijgen we vaak niet meer kwalitatief ingevuld of ingevuld of met veel verschillende gezichten. Tevens worden de ambulante collega’s veel ingezet om een groep te begeleiden. Op zich geen probleem, alleen ze zijn niet voor niks ambulant, het werk/ de begeleiding dat zij doen, blijft liggen. Opdelen van een groep is ook een optie, gelukkig hebben we nog geen klassen naar huis hoeven te sturen.

Wij ondersteunen de oproep tot een eerlijk  salaris. Op deze manier wordt de kloof naar het VO opgeheven, zodat werken in het basisonderwijs ook financieel aantrekkelijk is/ blijft.
Het aantrekkelijk maken van het beroep begint ook bij ons zelf, wij hopen dat we uitstralen naar u dat we een mooi beroep hebben.

Een delegatie van ’t Slingertouw gaat het geluid laten horen in Den Haag namens alle collega’s. Wij verzorgen gewoon goed onderwijs 15 maart en gaan de deuren niet sluiten.

Wij kunnen ons voorstellen dat u misschien zelf ook het geluid wil laten horen in den haag, wij nodigen u dan ook uit om met ons mee te gaan. Wanneer u interesse heeft, stuur een mailtje naar slingertouw@skpo.nl en we informeren u hoe we samen het geluid laten horen!