Steeds minder afval op ‘t Slingertouw

 

Beste allemaal,

Op 't Slingertouw zijn we dagelijks bezig om zo goed mogelijk onderwijs te geven. Rekenen, taal, gym, creatieve vakken, allemaal ontzettend belangrijk. Maar we willen kinderen ook leren dat ze opgroeien in een wereld met allerlei uitdagingen. Een van die uitdagingen is duurzaamheid. Hoe zorgen we er met elkaar voor dat we zo duurzaam mogelijk kunnen leven, en de aarde dus een handje kunnen helpen.

We doen dit op school op allerlei manieren. We proberen ons papierverbruik te verminderen, gebruiken geen wegwerpplastic, we gaan regelmatig met klassen de wijk in om zwerfvuil te verzamelen, etc. We willen ook graag het afvalverbruik terugdringen. Voor de kerstvakantie hebben we hier al een week aandacht aan besteed door al het afval te verzamelen. Toen bleek al dat we behoorlijk goed bezig zijn. De meeste kinderen nemen al een drinkbeker en broodtrommel mee naar school ipv pakjes en zakjes. 
We willen nu doorpakken. Om het bewustzijn rondom duurzaamheid te versterken geven we het afval (uitgezonderd gft-afval) met de kinderen terug naar huis. Zo proberen we als school weer een stapje te zetten op het gebied van duurzaamheid en bewustzijn. Alle kleine beetjes helpen! 

Delen: