Update consequenties voor ‘t Slingertouw n.a.v. de aangepaste richtlijnen RIVM

 
 

Beste ouders en verzorgers, 

 

Het verscherpte advies van het RIVM dat vrijdagavond 6 maart is gegeven, geldt nog steeds. Dat houdt dit in dat wij u blijven vragen om kinderen met één of meerdere van deze klachten thuis te houden. Ook willen wij u vragen om uw kinderen, indien u zelf deze klachten heeft, niet zelf naar school te brengen. Het is goed om vandaag te ervaren dat het RIVM advies serieus wordt genomen door veel mensen.  

Vanmiddag hebben we een nieuwe inventarisatie in het team gehouden om te weten wie er morgen een groep kunnen opvangen en les kunnen geven. Nog steeds hebben meerdere van onze collega’s milde klachten en kunnen dus niet komen werken, zoals het RIVM adviseert. Dit heeft ook morgen de nodige consequenties voor 't Slingertouw.  

Op dit moment lossen we de vervanging van verschillende groepen op door de inzet van onderwijsassistenten, leerkrachten die extra willen werken, de ict-er, de taalklas- leerkracht, de plusklas- leerkracht, de intern begeleiders en de directie. 

Mocht het ons niet lukken om vervanging voor alle groepen te organiseren waarvan de leerkracht afwezig is, laten we dit de avond ervoor weten en vragen wij u uw kind thuis te houden. We doen ons uiterste best om dit te beperken.

Op de achtergrond zijn wij al aan het nadenken over een thuiswerkrooster voor de kinderen. 

 

Wij blijven de situatie goed monitoren en houden u op de hoogte. Mocht het advies langere tijd van kracht blijven dan gaan we ook meenemen dat er gewisseld wordt met groepen die niet kunnen komen. Het is op dit moment van dag tot dag bekijken wat de situatie is. Het is dan ook niet mogelijk om ver vooruit te kijken en daarover te communiceren.  

We vragen u om de berichtgeving te volgen want het nieuws volgt elkaar snel op. We rekenen op uw begrip voor deze situatie. 

Tot slot vragen wij u ook om vanuit eigen verantwoordelijkheid te handelen en de richtlijnen van het RIVM strikt te volgen. 

 

Met dank voor uw begrip.

 

Delen: