update staking aanstaande woensdag

 

Beste ouders,

Wat was het een vreemd onderwijsweekend. Op vrijdag hoorden we dat de bonden samen met de politiek een akkoord hadden bereikt. Er was een mooi bedrag beschikbaar gekomen voor het onderwijs. Al snel bleek dat dit bedrag een eenmalig bedrag was. En daarmee gaan we niet de problemen in het onderwijs oplossen. Dat besef groeide snel binnen onderwijsland. Dat leidde er zelfs toe dat de bonden in het weekend hun beslissing terug draaiden en ze riepen de leden toch weer op om te gaan staken. 

Heel erg verwarrend natuurlijk voor iedereen, en in het bijzonder voor de leerkrachten en de ouders. In principe verandert er aan het standpunt van onze school eigenlijk niet veel. We hebben vorige week besloten om op 6 november het werk neer te leggen en te staken en achter dat besluit staan we nog steeds. We willen duidelijk maken dat we een prachtig beroep hebben, maar dat dat prachtige beroep onder druk staat. Het lerarentekort is aan de orde van de dag en wordt alleen maar groter. Incidenteel geld gaat daar niets aan veranderen. Er zal structureel beleid moeten komen. 

We staken dus omdat we houden van ons beroep. Dat willen we ook laten zien door middel van een aantal foto's van collega's op 't Slingertouw. Gemaakt door onze eigen collega Maaike! #prachtberoep 

Delen: