Vervangingsproblematiek

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Op dit moment is het onderwijs volop in het nieuws. De kwaliteit van het onderwijs staat erg onder druk. We hebben te maken met een lerarentekort en zeker bij ziekte is het vinden van vervangers helaas steeds lastiger, zeker wanneer er sprake is van een griepgolf. De pool van de SKPO organiseert de inzet van vervangers. Dit verloopt over het algemeen prima, maar op dit moment kost het veel moeite om vervangers te vinden. Soms lukt het zelfs niet. Uiteraard doen wij onze uiterste best om in die situaties alternatieven te bedenken om ervoor te zorgen dat de lessen doorgaan. Dat kan betekenen dat kinderen worden opgevangen door ambulante collega’s of worden verdeeld over andere groepen. In het uiterste geval moeten wij het besluit nemen om kinderen naar huis te sturen. U wordt daar dan een dag van te voren over geïnformeerd. Natuurlijk blijven we, in het belang van continuïteit van onderwijs voor de kinderen, op zoek naar andere mogelijkheden om de vervangersproblematiek bij een griepgolf op te vangen. Het is heel belangrijk dat kwaliteit en duurzame oplossingen voorop blijven staan in ons prachtige vak!

Team Basisschool 't Slingertouw