Voorleesdagen

 

 Voorleesdagen
 

Woensdag 20 januari gaan de Nationale voorleesdagen weer van start. De nationale voorleesdagen zijn van  20 tot en met 30 januari. 

De Nationale voorleesdagen zijn bedoeld voor alle kinderen in de groepen 1 tot en met 4. 

Normaal gesproken openen we de Nationale voorleesdagen met het voorlezen tijdens  een ontbijt in de klas. Dit gaat dit jaar natuurlijk niet lukken. Dus gaan we er dit jaar op een andere manier aandacht aan besteden! 

 

Tijdens de voorleesdagen staat de Prentenboeken top 10 centraal. Het prentenboek van het jaar is 'Coco kan het', over een vogeltje dat bang is om te vliegen. 

Prinses Laurentien opent de Nationale voorleesdagen met het voorlezen van dit prentenboek. Dat kunnen kinderen zien/terugzien op tv, namelijk op woensdag 20 januari om 7:05 uur bij Zappelin op NPO3. 

Ook burgemeester Jorritsma van Eindhoven zal het boek 'Coco kan het' voorlezen via een livestream op woensdag 20-1 om 9.00 uur.  

Het kan zijn dat de leerkracht deze livestream samen met de kinderen gaat bekijken woensdagochtend. Anders kunnen de kinderen er zelf naar kijken vanuit huis. We moeten de link van de livestream nog binnen krijgen. 

 

Ook heeft de bibliotheek gezorgd voor een padlet voor u thuis met leuke tips (zie bijlage) en kunt u kijken op de volgende website: 

https://www.nationalevoorleesdagen.nl/ 

 

De leerkrachten zullen deze periode extra aandacht besteden aan het belang van voorlezen.  Zo wensen we alle kinderen veel leesplezier toe tijdens de nationale voorleesdagen! 

 

 

Delen: