Kerst 2018

11-12-2018

Musical
Volgende week donderdag 20 december is het zover… De kerstviering van 2018. We hebben geprobeerd er weer iets speciaals van te maken. Dit jaar hebben we een kerstmusical in elkaar gezet. Deze musical wordt gespeeld door leerkrachten van school. We hebben ervoor gekozen om deze op locatie Waterrijk op te voeren, verdeeld over verschillende tijden.
Dus de kinderen van locatie Grasland komen deze avond dus naar locatie Waterrijk.

16.00 uur groep 1-2
17.00 uur groep 3-4
17.45 uur groep 5-6
18.30 uur groep 7-8

De kinderen krijgen in de klas een toegangskaartje uitgedeeld voor de bovengenoemde tijd. Dit kaartje moet u meenemen naar de musical. Wij nodigen de ouders uit om tijdens de musical in de teamkamer een drankje te komen doen. Het is helaas niet mogelijk om als ouder naar de musical te kijken. De collega's die niet mee doen zullen in de zaal aanwezig zijn om op de kinderen te letten.

Ontbijt
Op vrijdag 21 december hebben we nog een kerstontbijt in de klas. Dit zal in buffetvorm zijn. Alle kinderen nemen iets mee voor het buffet. Voor drinken wordt gezorgd. Vanaf morgen (woensdag 12 december) hangt er bij de klas een lijst waarop u aan kunt geven wat u wilt verzorgen voor het buffet. Belangrijk is dat er wordt gekeken naar allergieën in de klas. Spreek samen met de groepsleerkracht af wat hiervoor wenselijk is. De kinderen moeten allemaal zelf een bord, mok en bestek mee naar school nemen en ze mogen allemaal mooi gekleed komen.

Goed doel
Ook dit jaar zetten we weer een goed doel centraal. We hebben gekozen voor de voedselbank. Iedereen heeft recht op een maaltijd met kerst. Kinderen mogen in aanloop naar het kerstfeest iets mee naar school nemen wat gedoneerd kan worden aan de voedselbank. Op de beide locaties komt vanaf maandag een kraampje te staan waar de etenswaren op verzameld kunnen worden. Het is de bedoeling dat de houdbaarheidsdatum nog even goed moet zijn. Versgebakken koekjes kunnen we helaas niet lang genoeg bewaren. De kinderen krijgen van de voedselbank zelf nog een gastles zodat ze ook iets leren over het belang van deze organisatie. Daarnaast komen ze zelf de spulletjes op vrijdagochtend 21 december ophalen.

We hopen dat we samen iets moois neer kunnen zetten.