We zijn weer begonnen!

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

We zijn weer begonnen na de herfstvakantie!

Vandaag zagen we de leerlingen en ouders weer op school. Na een heerlijke zonnige herfstvakantie is de herfst vandaag echt gestart. Uw zoon of dochter had 2 weken vrij, dit omdat wij als team een studieweek in Canterbury hadden. En wat voor een week!

Een hele week zelf weer in de schoolbanken om onze Engelse vaardigheden te verbeteren, samen nadenken hoe we onze Engelse lessen beter vorm kunnen geven, hoe we Engels op een speelse manier een plek in de dag kunnen geven en ga zo maar door.  Ook ons zelfvertrouwen, woordenschat en grammaticale kennis is enorm vergroot. In deze week hebben we ook een primary school bezocht. Een rondleiding door de leerlingen. Erg inspirerend. We kwamen hier bv ook weer Forest education tegen. Een manier van leren die in de bossen wordt uitgevoerd. Op kleine schaal zijn we op school hier ook mee bezig, 6 collega’s gaan zich komende maand hierin verdiepen (nascholing).

Kortom het was een intensieve week, maar heeft erg veel opgeleverd.

En dan nog dit…

In de herfstvakantie zijn een aantal kinderen samen met de ouders uit groep 8c naar den Haag gegaan. In groep 7 hebben de leerlingen gewerkt aan het thema water. Tijdens het werken aan dit thema hebben we meegedaan aan het project ‘Bright ideas’. De uitvinding/ het ontwerp dat de leerlingen in groep 7 hebben gemaakt was genomineerd en… ja hoor, ze hebben gewonnen! Zo knap gedaan! De trofee is meegenomen naar Eindhoven en de leerlingen hebben een uitje gewonnen naar het ontdekmuseum Nemo in Amsterdam. Nogmaals, knap gedaan jongens en meisjes uit groep 8B!