Wereld met lef. Nieuwe ronde.

Wat is jouw idee voor een betere wereld?

Wereldburgerschap, het is een van de focuspunten uit de koers van SKPO. Maar wat betekent het om een wereldburger te zijn en wat heb je daarvoor als leerling in je rugzak nodig? We leren onze leerlingen om kritisch naar zichzelf te kijken en stimuleren hun nieuwsgierigheid naar de ander door hun perspectief te verbreden. We gaan respectvol en open met elkaar om en we maken gebruik van de kracht van diversiteit.
 
Omdat we gelijkwaardigheid, verbinding met elkaar en samen verantwoordelijk zijn voor een betere wereld heel belangrijk vinden, richtten we in 2021 het innovatiefonds Wereld met lef op. 
 
Het goede nieuws is dat je vanaf 2 oktober tot 5 november 2023 weer een aanvraag kan indienen! 
 
We dagen iedereen die bij SKPO hoort – leerlingen, collega’s en ouders – uit om na te denken over hoe we het beter kunnen doen met elkaar. Dus heb jij, of hebben jullie, een idee waarvan de wereld om je heen een stukje beter, mooier of fijner wordt? Sluit dit idee aan bij één of meer thema's uit de wereldburgerschapscirkel? Maak dan een plan en stuur het in. Wie weet kiest de jury het idee uit zodat het werkelijkheid wordt. 
 
Op de website lees je alles wat je moet weten om mee te doen. Succes!